Flyttstädning - Vad ska städas?

Att genomföra en flytt kan vara nog så jobbigt och när alla saker väl har flyttats från din gamla lägenhet eller hus till ditt nya boende så återstår flyttstädningen. Flyttstädningen är troligtvis något som de flesta kommer på först när det gamla boendet börjar bli tömt på möbler och saker. Ditt gamla boende kommer troligtvis att besiktigas innan den nya hyresgästen eller ägaren flyttar in, vilket innebär att någon kommer att kontrollera att städningen är korrekt genomförd. Så vad är det då man behöver göra under en flyttstädning?

Den enklaste lösningen för att hantera flyttstädningen är att hyra in ett städföretag som gör flyttstädningen åt dig. Vid första anblick kan det se ut som att städföretagen tar mycket betalt för att genomföra en flyttstädninge, men efter att du har gått igenom checklistorna nedan som beskriver vad som behöver genomföras kommer du se att det är en väldigt noggrann städning som krävs. När du anlitar ett städbolag för att genomföra städningen ingår oftast en garanti att flyttstädningen kommer att godkännas av hyresbolaget eller nya ägaren av ditt tidigare boende. Eventuella klagomål på städningen hanteras av städföretaget. Flyttstädning bokar du enklast direkt på nätet.

Flyttstädning av vardagsrum och sovrum

I vanliga rum såsom vardagsrum och sovrum behöver hela rummet rengöras grundligt. Det är nödvändigt att noggrannt rengöra allt från element och eluttag till dörrlister och garderober. Kom ihåg att garderober och motsvarande förvaringsutrymmen måste rengöras både på insidan och utsidan. Glöm inte att rengöra överkanten på garderobsdörrar och rumsdörrar. Det kan vara lätt att missa att städa precis överallt, men om du stämmer av att du fått med allt i listan nedan har du troligtvis fått med det mesta.

Flyttstädning av kök

Att städa köket är kanske den mest omfattande städningen jämfört med din normala köksstädning. I köket måste spisen dras ut för att rengöra bakom spisen och även sidor och bakstycket på spisen. Glöm inte golvet och golvlister bakom spisen när du har den utdragen. Köksfläkten behöver såklart en komplett rengöring med rengöring eller byte av filter. Ugnen behöver också få sig en rejäl rengöring, så även alla plåtar som hör till ugnen. Det finns speciellt rengöringsmedel att köpa som underlättar rengöring av ugnen.

Under en flyttstädning av kök behöver du säkerställa att följande är rengjort.

Flyttstädning av tvättstuga

Rengöring av tvättstuga, eller grovkök som det ibland kallas, har också sina städmoment som behöver genomföras. Tänk på att alla skåp måste rengöras både invändigt och utvändigt. Glöm inte ovanpå skåpet och överkanten av skåpsluckorna. Se till att tvättmaskin, torktumlare och andra maskiner som hör till tvättstugan behöver rengöras och lämnas i bra skick.

Se till att följande saker har rengjorts grundligt i tvättstugan.

Flyttstädning av toalett och badrum

För toalett och badrum är det också grundlig rengöring från golv till tak som gäller. Något som är vanligt att glömma vid flyttstädning av badrum är rengöring av golvbrunn, rengöring av toalettstolens undersida och krök samt rengöring av tvättställets undersida.

Stäm av att du har rengjort följande i bostadens badrum och toaletter.